+36 70 882 2857

Hajápolási tanácsok, amiket jó, ha megfogadsz.

Úgy érzed, hogy kevés időt és figyelmet fordítottál eddig a hajadra?

Vagy egész egyszerűen csak a forró nyári napsugarak kezdték ki hajadat?

Elveszítette hajkoronád a színét, fakóvá, töredezetté, élettelenné és durvává vált?

Semmi gond! Tippjeim segítségével újra formába hozhatod hajadat!

Mi történik nyáron a hajjal?

Mi történik nyáron a hajjal?

A bőrünkhöz nagyon hasonlóan a hajunk is ki van téve számtalan káros környezeti hatásnak.

Nagyon sokan sajnos igen kevés időt és figyelmet fordítanak arra, hogy hajápolási szokásaikat az évszakhoz igazítsák, így nyáron is marad az egyszerű hajmosás, UV-védelem és hidratáló hajpakolás nélkül.

Hajunk mintegy 90-95%-a fehérjékből áll.

A káros UV-sugarak lebontják a hajat védő szarulemezkék, az ún. kutikula közötti kötések egy részét, így a haj mélyebb rétegei (a kéreg és a velő) – megfelelő védelem hiányában – sérülékennyé válnak.

A károsodás következménye például a `természetes melír`, mely során egyes hajtincsek jobban kivilágosodnak a többinél. Az UV-sugárzás szétroncsolja a pigmenteket, a haj színét veszti, fakóbbá válik.


A sugárzás továbbá kivonja a haj kreatinjában tárolt nedvességet, ettől a haj rugalmatlanabbá, sérülékenyebbé, kócossá, súlyosabb esetben szalmaszárazzá válik.

Hajpakolások és Balzsamok, azaz mivel ápoljuk a hajunkat?

Ha egyébként nem használsz balzsamot minden alkalommal, most akkor is kényeztesd a hajkoronád minden hajmosást követően, vagy válassz a praktikus 2 az 1-ben változatok közül.

Hajszálaid újra életre kelnek, könnyen kezelhetőek és egészséges fényűek lesznek.

A teljes regenerálódáshoz és „gyógyuláshoz” a legtöbb esetben azonban komolyabb kúra szükséges.

Heti 1-2 alkalommal használj hajpakolást. Vásárolhatsz bolti készítményt, de te is készíthetsz magadnak a legtöbb háztartásban fellelhető anyagokból tápláló pakolást.

Nagyon fontos, hogy hajunk belülről is megkapja az egészséges „`”működéshez”`” nélkülözhetetlen vitaminokat és tápanyagokat. A haj szempontjából a cink a legfontosabb elemek egyike.

Hiánya fokozott hajhulláshoz vezethet.

Hiánya fokozott hajhulláshoz vezethet.

Tartsunk ezért ősszel cinkkúrát vagy átfogó megoldást nyújtó szépségvitamin-kúrát. Ez utóbbi hajunk mellett körmünk és bőrünk állapotán is javít.

Természetesen tápláló hajpakolások

  • Egyszerű: Két egész tojást verj fel, tedd a masszát a hajadra! Hagyd hatni negyedórán át, majd alaposan öblítsd ki!
  • Kényeztető: Hámozz meg és vágj félbe egy avokádót. Egy evőkanál olívaolajjal és egy tojássárgájával keverd pépesre. A pakolást masszírozd be a frissen mosott, nedves hajba, majd 15 perc elteltével öblítsd le.
  • Extraszáraz hajra: Egy tojássárgáját keverj össze 2-3 evőkanál mézzel. Kend a `krémet` a frissen mosott hajra, majd bugyoláld meleg törölközőbe. Hagyd egy éjszakán át hatni, reggel alaposan öblítsd ki. Ha szükséges, moss hajat!

Hajhullás

A hajhullás természetes jelenség, mely ősszel fokozódik.

Naponta akár a 60-120 szál elvesztése is átlagosnak számít. Hosszú haj esetén ennyi hajszál már rémísztő mennyiségnek tűnhet.

Ha aggódsz, nyugodtan számold meg 2-3 napon keresztül a kihullott mennyiséget.

A legtöbb esetben megnyugtató eredmény születik.